Spolu s vami sme pripravili 408 detí do školy

pridal: charita | dátum: 21. septembra 2017 | kategória: aktuality

Máme za sebou úspešný 8. ročník zbierky školských pomôcok v Žilinskej diecéze. Do polovice septembra sme pripravili 408 detí do školy. V distribúcií vyzbieraných školských pomôcok ešte stále pokračujeme. Množstvo darovaných školských potrieb prekonalo aj predošlé ročníky. Najčastejšie ľudia darovali pastelky, ceruzky, perá, fixy, pravítka a zošity. Nechýbali ani školské tašky, vrecká na prezuvky, desiatové boxy a detské knihy. Ďakujeme všetkým darcom, jednotlivcom a skupinám z rôznych farností za prejavenú solidaritu!

Cieľom zbierky školských pomôcok je uľahčiť mnohým rodinám začiatok školského roka a prostredníctvom rodičov sa samotné deti môžu podeliť so svojimi vecami s rovesníkmi, ktorí potrebujú pomoc.

Pomôcky sme distribuovali do konkrétnych rodín, išlo o viacpočetné rodiny, rodiny s nepravidelným príjmom niektorého z rodičov a rodiny v nejakej zložitej životnej situácii.

V niekoľkých farnostiach zorganizovali zbierku aj dobrovoľníci farských charít. Vyzbierané veci potom prerozdelili medzi rodiny vo svojej farnosti, o ktorých vedia, že takúto formu pomoci potrebujú.

Prvýkrát bola zbierka v Beluši pod vedením dobrovoľníkov farskej charity. Medzi farské charity, ktoré zbierku organizujú pravidelne patrí farská charita v Bytčici, Lietave, Rajci, Turzovke, Kolároviciach a Považskej Bystrici – Rozkvete. Dobrovoľníčka Hanka z farskej charity Bytčica sa podelila o svoju skúsenosť zo zbierky: „Darovaným pomôckam sa najviac potešila mladá rodina s 2 malými deťmi. Pozvali dokonca aj spolužiaka ich detí a podelili sa s tým, čo práve dostali. Bol to pre nás pekný príklad vzájomnej pomoci.“