Aktuality

Čo máme nové?

Vznik 36. farskej charity v Žilinskej diecéze

pridal: charita | dátum: 3. decembra 2023 | kategória: aktuality

Vitaj, novovzniknutá FCH v Žiline – Farská charita Vlčince!
Charitná rodina má v Žilinskej diecéze už 36 farských charít.
3. decembra 2023 vznikla vo farnosti Žilina – Vlčince, farská charita.
PRVÁ ADVENTNÁ NEDEĽA prinášala v závere svätých omší veriacim takýto farský oznam: “Dnešný deň vzniká v našej farnosti oficiálna farská charita, ktorej úlohou bude zabezpečovať a koordinovať charitné diela vo farnosti v spolupráci s Diecéznou charitou Žilina. Založenie charity a jej predstavenie bude dnes po večernej sv. omši v bočnej kaplnke farského chrámu. Srdečne vás pozývame.” A naozaj, viacerí pozvanie s nadšením prijali.
💒 Spoločenstvo lásky caritas, otvorené, pozývajúce všetkých. Po večernej svätej omši otec Michal Melisik členom novej farskej charity v prezentácii priblížil aj úlohy a poslanie CHARITY. Okrem iného hovoril o tom, že farská charita má byť spoločenstvom, kde pomáhame druhým, no zároveň vo vzťahoch navzájom svedčíme o láske. Nesmie to byť tak, že navonok ako pomáhame a vo vzťahoch medzi sebou sa “žerieme.” Prítomných povzbudil a tiež im predstavil zastrešenie a význam organizovanej charity. Ponúkol pohľad na široké spektrum služieb, projektov a zariadení Diecéznej charity Žilina.
Evka, koordinátorka farských charít, zúčastneným priblížila praktické fungovanie farských charít s pestrým obohatením o mnohé inšpirácie z fungujúcich iniciatív či projektov, ktoré v praxi stále prichádzajú… povzbudila novú farskú charitu k vlastnej tvorivosti.
Tešíme sa z novej farskej charity a prajeme mnoho požehnania! 🙏